Uncategorized

Pătrăţele cu frişcă

1.Amestecă făina cu praful de copt și gălbenușurile.
 
2.Topește pe foc zahărul în lapte. Pune untul, ciocolata, cacaua.
 
3.După ce s-a răcit, adaugă amestecul de făină și înglobează albușurile bătute. Pune compoziţia într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină. Coace la cuptor cam 35 de minute.
 
4.Între timp, bate frișca. Adaugă siropul de mentă, zahărul și gelatina înmuiată în apă. Amestecă energic.
 
5.După ce s-a răcit blatul, taie-l în patru foi. Între foi întinde crema de frișcă. Îmbracă prăjitura în ciocolată topită la bain-marie.

Poza principala

patratele_cu_frisca_mica.jpg

    100 g ciocolată

 

Pentru blat:

    50 ml lapte

    200 g zahăr

    50 g cacao

    200 g ciocolată

    200 g unt

    200 g făină

    3 ouă

    1 plic praf de copt

 

Pentru cremă:

    4 foi gelatină

    750 ml frişcă

    75 ml sirop de mentă

    25 g zahăr

O prajitura perfecta pentru weekend, spornica si nu chiar atat de greu de facut!
Numar de portii
6
Calorii
405
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE