Uncategorized

Pepenele se pastreaza mai bine la temperatura camerei

Text
eCuisine
Sursa
MyHealthyFoodGuide
Foto
Shutterstock
Pepenii rosii sunt mult mai bogati in nutrienti daca sunt pastrati la temperatura camerei.
pepene.jpg

Asta spun cercetatorii de la Departamentul american al Agriculturii. Pepenii rosii contin cantitati semnificative de antioxidant, denumit licopen, un pigment rosu care este prezent, de asemenea, in rosii si despre care se spune ca scade riscul de cancer de prostata.

Pentru a testa efectele temperaturii asupra continutului nutritional al pepenilor, cercetatorii i-au depozitat la 4 grade Celsius (temperatura din frigider) si la 13 grade Celsius si 21 de grade Celsius timp de patru zile.

Continutul de licopen al pepenilor creste cu pana la 40% ca parte din procesul natural de coacere cand pepenii sunt depozitati la temperatura camerei, au descoperit cercetatorii. Astfel ca, desi aveti tendinta sa puneti pepenele la frigider pentru un deliciu racoros intr-o zi torida de vara, poate ar trebui sa luati in considerare pastrarea lui la temperatura camerei pentru a va bucura si de beneficiile nutritionale.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE