De Craciun Retete Uncategorized

Perfect pentru postul Crăciunului: Reţete vegetariene pentru vremea friguroasă

Sursa
RomaniaTV.net
Foto
Guliver/Thinkstock
Sezonul rece aduce după sine o mulţime de schimbări care se reflectă şi în deciziile noastre alimentare.
25_180882779.jpg

Acum simţim nevoia unei cantităţi mai generoase de alimente, adesea cu un conţinut mai mare de grăsimi.

 

Citeşte şi Reţete pentru toată familia: Deserturi răcoritoare, cu zmeură proaspată

 

 

Totodată, postul Crăciunului ne îndeamnă şi el la alegeri specifice. Iată două reţete vegetariene, delicioase şi nutritive, numai bune de încercat iarna.

 

Salată caldă cu morcovi, alune de pădure, varză şi portocale

 

Ingrediente:

 

1 portocală roşie

1 kg de morcovi feliaţi

3 cepe mici, tăiate în bucăţi

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 varză roşie medie, tocată

1 lingură de miere

50 g de alune de pădure mărunţite şi prăjite

sare de mare

piper proaspăt râşnit

 

Preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200 C. Într-un vas mediu, adaugă morcovii, ceapa, zeama şi pulpa de la portocală (păstrează sucul de la o jumătate de portocală într-un bol separat) şi 3 linguri de ulei de măsline. Asezonează cu sare şi piper. Dă la cuptor până când morcovii se înmoaie (circa 20 minute).

 

Citeşte şi Află care este dieta care sporeşte longevitatea 

 

Amestecă sucul de portocale rămas cu 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de miere. Într-un bol sau o farfurie adâncă, aşază un pat de varza tocată, după care adaugă amestecul de morcovi şi ceapă şi presară alunele de pădure. La final, adaugă dressingul şi puţină sare de mare pe deasupra. Serveşte salata caldă imediat.

 

Mai multe reţete vegetariene perfecte pentru vremea friguroasă pe RomâniaTV.net

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE