Pericolul din cuburile de gheață

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
O echipă de cercetători a analizat apa din cuburile de gheaţă din băuturile de la mai multe restaurante fast food. În şase unităţi fast food din zece, apa din cuburile de gheaţă a fost mai bogată în bacterii decât cea de la toaletă.
cuburi.jpg

Oamenii de ştiinţă spun că de vină ar fi lipsa de igienă – aparatele de gheaţă nu sunt curăţate cum trebuie şi/sau salariaţii nu respectă riguros igiena, scrie RTV.NET

 

Care este obiectul pe care femeile îl poartă zi de zi şi care are mai multe bacterii decât pe vasul de WC 

 

Oamenii de ştiinţă de la laboratorul care a tras această concluzie au analizat cuburi de gheaţă din unităţi KFC, McDonald’s, Burger King, Nando’s, Pizza Hut, WagaMama. Rezultatele le-au dat de gândit nu numai lor, ci şi consumatorilor. Cuburile de gheaţă de la Nando’s, de exemplu, conţineau 2.100 micro-organisme pe milimetru de apă îngheţată, faţă de 1.300 în apa de la toaletă. Şi la McDonald’s cuburile de gheaţă aveau mai multe bacterii (1.400) decât apa de la toaletă (260). Cel mai mare număr de bacterii a fost găsit în cuburile de gheaţă de la Pizza Express (3.200).

 

Descoperă ce foloseşti zilnic la serviciu, dar este mai murdar decât toaleta 

 

Vestea bună pentru consumatori este că acest lucru nu reprezintă un pericol real pentru sănătatea consumatorilor. Totuşi, aceste cifre ar fi suficiente pentru închiderea unor unităţi din motive sanitare.

 

Vezi câte bacterii conţine o singură bancnotă. Ce recomandă doctorii 

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE