Uncategorized

Pestele previne orbirea

Text
eCuisine
Sursa
Teleraph
Foto
Shutterstock
Consumul de peste o data sau de doua ori pe saptamana reduce riscul de orbire cu aproape 50%.
peste.jpg

 

Studiile arata ca acizii grasi omega-3 – cel mai adesea gasiti in uleiul de peste si in conservele de somon si ton – pot preveni pierderea treptata a vederii cauzata de varsta.

Cercetatorii au descoperit ca doar una sau doua portii de peste pe saptamana pot reduce riscul de pierdere a vazului cu pana la 42% in randul femeilor in varsta.

Acest studiu confirma cercetari anterioare care arata acelasi lucru in randul barbatilor.

Autorul principal dr. William Christen, de la Scoala Medicala Harvard, spune ca pestele cu carne de culoare inchisa este cel mai bun in acest sens.

Peste 500.000 de oameni din Marea Britanie sufera de degenerescenta maculara care este cauzata de deteriorarea si moartea celulelor dintr-o parte a retinei care foloseste la a vedea inainte.

Boala afecteaza persoanele de peste 40 de ani prin crearea unei pete negre in centru care se mareste.

Cercetatorii de la Harvard au urmarit 38.000 de femei care, la inceputul studiului, nu sufereau de aceasta afectiune. Au fost evaluate obiceiurile alimentare ale acestora, inclusiv cantitatea de omega-3 consumata. Dupa zece ani a fost evaluata sanatatea ochilor acestor femei. 235 dintre acestea aveau, dupa zece ani, degenerescenta maculara.

Femeile care au mancat cel putin o portie de peste pe saptamana erau cu 42% mai putin predispuse sa dezvolte aceasta afectiune decat cele care au mancat mai putin de atat.

 

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE