Uncategorized

Picalilli

1. Turnati 3/4 din otet intr-o oala si adaugati semintele de coriandru. Fierbeti. Adaugati conopida si ceapa, si lasati la fiert pentru 5 minute, pana cand legumele incep sa devina moi, dar crocante.

2. Adaugati fasolea, dovleceii, ardeii si usturoiul in oala, si gatiti pentru inca 3-5 minute.

3. Scurgeti legumele intr-o strecuratoare, dar pastrand otetul si legumele. Adaugati zaharul in otetul fierbinte si amestecati pana cand se dizolva.

4. Amestecati impreuna cu mustarul, faina, turmericul, ghimbirul si sarea. Turnati treptat o parte din otetul strecurat si racit pentru a forma o mixtura densa, cam de consistenta friscai.

5. Turnati restul otetului intr-o oala si adaugati otetul strecurat ramas. Fierbeti. Turnati treptat amestecul picant, amestecand bine pentru a obtine un sos neted. Fierbeti sosul pentru 5-10 minute pana cand se ingroasa usor. Luati oala de pe foc si amestecati cu legumele strecurate. Puneti cu lingura in borcane si lasati la racit, apoi sigilati borcanele cu capace.

Puneti Picalilli-ul la rece, intr-un loc intunecat, pentru cel putin 2 saptamani, inainte de a-l consuma. Va putea sta pana la 3 luni intr-un loc rece si intunecat. Tineti borcanele in frigider odata ce au fost deschise.

Poza principala

rexfeatures_1232064e_400.jpg

2x500ml otet de mere
2 linguri seminte de coriandru, pisate usor
1 conopida mica, desfacuta in buchetele
2 cepe, curatate si taiate
300g de fasole galbena, taiata
2 dovlecei taiati
2 ardei iuti, desamantati si feliati
2 catei de usturoi, curatati si pisati
150 de zahar tos
4 linguri pudra de mustar englezesc
4 linguri de faina
1 lingura turmeric
1 lingura ghimbir macinat
1 lingura de sare
borcane sterilizate cu capac ermetic

O reteta delicioasa pentru toata familia care se poate consuma pe timp de vara, dar pastrata in conditii optime se poate savura si la iarna.
Numar de portii
1.9 kg
Calorii
11
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE