Piept de pui cu dulceață de ceapă

1.Pune zahărul într-o crăticioară adâncă și amestecă încet până se aurește. Adaugă vinul și oțetul peste caramel și continuă să amesteci cu grijă. 

2.Curăță și taie ceapa solzișori. După ce caramelul s-a topit, adaugă ceapa și mierea. Amestecă continuu până se evaporă vinul și oțetul. În această etapă, solzișorii trebuie să fie roșu închis spre maroniu și să fie acoperiți de caramel. 

3.Separat, taie pieptul de pui fâșii. Sărează și piperează carnea, apoi gateste-o pe o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei. 

4.Așază dulceața de ceapă pe farfurie, lângă pieptul de pui și servește lângă mingiuțe din piure de cartof tavalite prin pătrunjel verde tocat fin.

Credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Bulină: Dulceața de ceapă este o delicatesă pe care am împrumutat-o din bucătăria franceză. Are un gust special și se potrivește de minune cu foie gras, cu brânzeturile fine sau cu friptura de porc.

 

Salata de pui cu ceapa și rodie

Poza principala

pui_cu_dulceata_mica.jpg

600 g piept de pui

4 cepe roșii

2 linguri zahăr tos

1 lingură miere

4 linguri vin roșu

2 linguri oțet

30 ml ulei de măsline

sare, piper

 

Frigărui de pui cu sos de ghimbir

O rețetă elegantă, dar la îndemână, cu ajutorul căreia să-ți impresionezi oaspeții în zi de sărbătoare.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE