Piept de rata cu castraveti

1. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un castron. Pune pieptii de rata intr-o punga inchisa si toarna marinata deasupra. Marineaza carnea peste noapte. 

2. Incalzeste o tigaie goala pana se infierbanta foarte tare si prajeste rata pe ambele parti. 

3. Pune rata intr-o tava la cuptor timp de 10-15 minute pana e bine facuta. Scoate-o si las-o afara timp de 5 minute inainte sa o feliezi subtire.

4. Pune marinata intr-o tigaie si las-o sa fiarba pana devine sos. 

5. Pune o felie de castravete intr-o lingura chinezeasca de supa, pune o bucata de piept de rata deasupra, pune putin sos in centru si decoreaza cu cateva felii de creson. Se serveste imediat.

Poza principala

h_00893340.jpg

1 lingurita de praf chinezesc picant cu 5 arome

2 linguri de ulei de susan

5 linguri de sos Hoi Sin de buna calitate

3 linguri de zahar brun

5 linguri de apa

1 lingura de sos de soia

4 piepti de rata cu piele

24 de felii de castravete, subtiri cat o moneda

2-3 fire de creson

Iata o reteta chinezeasca pentru a gati pieptul de rata. E o metoda sigura de a-ti impresiona musafirii.
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE