De post Retete Uncategorized

Pirasa (tocăniță de praz)

1. Călește ceapa tocată în uleiul încins și când a căpătat o culoare aurie, adaugă morcovii tăiați rondele. Amestecă să nu se prindă și lasă pe foc 5 minute. Pune apoi prazul și roșiile tăiate și mai lasă pe foc până încep să se înmoaie legumele.

2. Adaugă un praf de sare, cât să prindă gust, și toarnă 200 ml de apă. Când a dat primul clocot, adaugă orezul, amestecă și lasă 20 de minute sau până orezul a înflorit.

3. La final, pune sucul de lămâie, potrivește gustul de sare și piper și presară verdeață (pătrunjel/mărar) mărunțită. Servește aceasta tocănița de legume imediat ce s-a răcorit ușor sau chiar rece.

 

Tocăniță de vară

Poza principala

pirasa_mica.jpg

4 fire de praz

90 g orez

2 morcovi

2 roșii

1 ceapă

5 linguri cu ulei de măsline

1 lămâie

sare

piper

verdeață

 

Salată taboule în frunze de praz

O tocăniță de praz ușoară și rapidă, pe care o poți servi fie ca fel principal, fie garnitură lângă o friptură sau de ce nu in perioada postului.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE