Piure din cartof, morcov si mar (de la 5-6 luni)

Speli bine cartofii, morcovul si marul, apoi ii pui la copt, in tava, la cuptor. Marul va fi gata mai devreme, asa ca vei curata pulpa coapta si o vei pasa bine prin sita sau cu furculita. Procedezi la fel si cu cartofii, cu precizarea ca acestia trebuie sa fie mai degraba „prea copti” decat „aproape copti”.

Amesteci piureul de cartofi, morcov si mar cu laptele cald si untul, apoi freci totul cu o lingura de lemn pana cand obtii o spuma. Piureul acompaniaza cu succes galbenusul de ou fiert sau ficatul de pui. Mai tarziu, este o granitura delicioasa pentru perisoarele din carne de vita cu sos de rosii, de exemplu.

Poza principala

piure_de_cartof_si_mar_400.jpg

2 cartofi potriviti
1 mar
1 morcov
o lingurita de unt
2 linguri de lapte-formula sau lapte de la san

Piureul de fructe si legume poate fi secondat de supa de zarzavat.
Numar de portii
2
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE