Pizza cu mozzarella și sos de roșii

1.Cerne făina cu sare și fă în mijloc o adâncitură. Pune oul, smântâna și drojdia. Toarnă treptat apă călduţă și frământă toate acestea până ce obţii un aluat tărișor. Lasă-l la dospit, la loc cald, 30 de minute.
 
2.Între timp, opărește roșiile, decojește-le și trece-le printr- o sită. Pune pe foc sosul astfel obţinut. După primul clocot, adaugă uleiul de măsline și aromatizează cu usturoiul zdrobit, busuioc tocat, oregano și rozmarin. Lasă să dea în 1-2 clocote, apoi potrivește gustul de sare.
 
3.Întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Așaz-o într-o tavă unsă cu ulei. Întinde sosul de roșii răcorit. Pune din loc în loc cubuleţe de mozzarella. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.

Poza principala

pizza_cu_mozzarella_si_sos_de_rosii_mica.jpg

    200 g mozzarella
    500 g roşii
    1 cățel de usturoi
    2 linguri cu ulei de măsline
    busuioc
    oregano
    rozmarin
Pentru aluat
    500 g făină
    1 ou
    3 linguri cu smântână
    1 cub drojdie
    sare

Pizza fara mozzarella nu are niciun farmec. Asa ca hai sa facem una cu multa, multa mozzarella.
Numar de portii
4
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE