Plachie de crap

Pestele curatat se taie corespunzator dimensiunii tigaii pentru prajeala.. eu folosesc un wok.. nu-i permite pestelui sa se lipeasca de tava. Se sareaza bine crapul si se pune la prajit. Dupa etapa asta, caliti 4-5 minute ceapa tocata marunt, in uleiul ramas, eventual mai adaugati, apoi urmeaza rosia si ardeiul ..taiate si ele marunt. Nu le caliti prea mult, doar le inabusiti-le in 2 cani cu apa. Lasati vreo 10 minute sa mai scada sosul si mai turnati o cana cu apa si bulionul. Dupa ce da in clocot sosul, adaugati pestele prajit, si patrunjelul proaspat; il mai lasati putin pe foc si gata-i plachia de crap.
1 sau 2 crapi (1, 5 kg);
– 2 cepe mari;
– 1 ardei proaspat;
– cea mai grasana rosie pe care o ai;
– 1 lingura bulion;
– patrunjel proaspat.
Mancarea asta e realitatea oamenilor din Delta, pastreaza ceva din vraja si priceperea lor. Ai grija sa nu uiti ca un vin bun este exact oaza de (ne) liniste in care se poate pestele ‘scalda’.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

dulcegarii culinare

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE