Plăcintă cu brânză

1.Pe o planşetă sau pe masa amestecă făina cu margarina şi praful de copt.
 
2.Adaugă gălbenuşul bătut cu zahărul, smântâna. Din toate aceste ingrediente frământă un aluat. Lasă apoi să se odihnească.
 
3.Freacă spumă margarina împreună cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugă brânza de vaci, grişul, smântâna, stafidele şi albuşurile bătute spumă.
 
4.Întinde din aluat 2 foi. Aşază prima foaie într-o tavă unsă cu unt, apoi întinde umplutura pe întreaga suprafaţă şi acoperă totul cu ultima foaie. Aşază bine foaia de placinta pe margine ca să nu iasă umplutura.
 
5.Lasă placinta cu branza la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până capătă o culoare aurie.

Placinta cu mere

Poza principala

placinta_cu_branza2_mica.jpg

    200 g făină
    125 g margarină
    50 g zahăr pudră
    25 g smântână
    1 gălbenuş
    1 vârf de cuţit praf de copt
Pentru umplutură
    500 g brânză de vaci
    100 g zahăr
    2 ouă
    25 g margarină
    100 g stafide
    2 linguri cu griş
    50 g smântână

Când vrei să-i surprinzi pe cei dragi, alege să prepari reţeta de plăcintă cu brânză!
Numar de portii
4
Calorii
185
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE