Uncategorized

Placinta cu carne de miel si morcovi

Framanti aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Il bagi la frigider. Rumenesti ceapa, morcovii si usturoiul in unt incins. Chifla o tai cubulete si o inmoi in lapte.

Intr-un castron adanc, amesteci carnea tocata cu legumele calite, chifla bine scursa si smantana. Potrivesti de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu. Incalzesti cuptorul la 200˚ (foc iute).

Aluatul il imparti in doua si decupezi doua cercuri de marimea formei de copt. Unul sa fie mai maricel, pentru a-l aseza pe fundul formei unse cu grasime.

Pui umplutura pe foaia de aluat, o nivelezi si peste ea asezi cealalta foaie de aluat. Aduni marginile si le presezi, apoi ungi placinta cu galbenus si presari branza rasa.

Dai forma la cuptor pentru 45 de minute, pana placinta se rumeneste.

Revista FEMEIA.

Poza principala

placinta_cu_carne_de_miel_si_morcovi_400.jpg

Aluat:
300 g faina
1 lingurita de sare
100 g unt
2 galbenusuri
Umplutura:
1 lingura de unt
o chifla veche
1/8 l lapte cald
1 ceapa taiata marunt
1 catel de usturoi
2 morcovi taiati cubulete
600 g carne tocata de miel
5 linguri de smantana
linguri de patrunjel tocat fin
cate 1 varf de cutit de sare, piper, boia (sau piper Cayenne)
coaja rasa de lamaie
2 linguri de vin rosu demidulce
Suplimentar:
1 galbenus
50 g branza rasa
faina pentru suprafata de lucru
grasime pentru uns forma

O gustare foarte gustoasa care poate servita fie ca aperitiv, fie ca un fel de mancare de sine statator.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE