Plăcintă cu ceapă

1.Pentru aluat, bate ouăle cu uleiul și apa. Cerne făina într-un castron împreună cu praful de copt și sarea. Amestecă cele două compoziţii și frământă aluatul până ce devine neted și strălucitor. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească zece minute.
 
2.Încinge 1-2 linguri cu ulei și călește ceapa tăiată julien, fără a o carameliza. Separat, frige cabanoșii pe un grătar sau într-o tigaie (fără ulei). Când se răcoresc, taie-i feliuţe.
 
3.Amestecă ceapa călită, măslinele și feliile de cârnăciori. Pentru un plus de gust, adaugă un vârf de cuţit de nucșoară rasă.
 
4.Așază o foaie de aluat într-o tavă de dimensiuni mai mici, așază umplutura și acoperă cu a doua foaie. Unge cu ou și dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Poza principala

placinta_cu_ceapa_mica.jpg

    220 g făină
    3 ouă
    + 1 ou pentru uns
    2 linguri cu ulei
    2 linguri cu apă
    1 linguriţă cu praf de copt
    1 linguriţă cu sare
Pentru umplutură
    500 g cepe
    50 g măsline feliate
    2 bucăți de cârnaţi
    cabanos
    nucşoară
    ulei

Când ai poftă de ceva bun, dar parcă nu ştii să-i spui pe nume, încearcă plăcinta cu ceapă! Şi gustoasă, şi săţioasă!
Numar de portii
4
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE