Plăcintă cu ciuperci şi carne

1. Amestecă făina cernută cu untul tăiat în cubuleţe folosind un cuţit.

2. Adaugă un praf de sare, apa treptat și smântâna. Obţii un aluat destul de tare, care poate fi întins ușor.

3. Învelește-l într-o folie și dă-l la rece 30 de minute. Întinde-l într-o foaie de 1 cm, împăturește-o în trei și lasă la rece până în momentul folosirii.

4. Călește în puţin ulei carnea cu prazul și ciupercile, lăsând să scadă apa. Potrivește la final gustul de sare și piper.

Placinta cu pui la castron

5. Taie aluatul în trei și întinde tot atâtea foi. Pune deasupra lor umplutura de carne și rulează.

6. Pune fiecare rulou de aluat și carne pe o tavă tapetată cu ulei sau hârtie de copt, unge-le cu gălbenuș și dă placinta cu carne si ciuperci la cuptor până ce aluatul capătă o culoare aurie și apetisantă.

Placinta cu pui si praz

Poza principala

placinta_ciup_mica.jpg

400 g amestec de carne tocată

1 cutie cu ciuperci champignon

2 fire de praz

1 gălbenuș

ulei

sare

piper

 

Pentru aluat

250 g făină

125 g unt

6 linguri cu apă

1 lingură smântână groasă

sare

 

Quesadilla cu pui

O plăcintă gustoasă, sățioasă, perfectă pentru o masă în familie.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE