Plăcintă cu conopidă

1. Freacă drojdia cu puţin zahăr. Adaugă două linguriţe cu făină și puţină apă călduţă. Lasă să crească.

2. Cerne făina, adaugă drojdia dospită, uleiul, sare și, treptat, apa călduţă.

3. Frământă un aluat până se desprinde de pereţii vasului. Acoperă cu un prosop uscat și lasă să dospească.

4. Trage conopida în margarină topită, împreună cu usturoiul. Presară un praf de sare, piper și boia.

5. Întinde din aluat două foi. Pune umplutura pe jumătate din foaie, după care acoperă cu cealaltă jumătate și răsucește marginile. Coace placinta cu conopida la cuptor 45 de minute.

 

Plăcintă cu dovlecei şi feta

Poza principala

placinta_cu_conopida_mica.jpg

375 g făină

20 g drojdie

150 ml apă călduţă

2 linguri cu ulei

1 linguriță cu sare

1 linguriță cu zahăr

 

Pentru umplutură

1 conopidă fiartă

1 lingură cu margarină (sau ulei)

3 căței de usturoi zdrobiţi

2 linguriţe cu boia dulce

sare

piper

 

Plăcintă cu ceapă

Ai putea spune că e o legumă banală. Dar gătită simplu, într-o plăcintă, conopida îți poate stârni interesul.
Numar de portii
6
Calorii
390
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE