Plăcintă cu dovleac și nucă

1.Frământă toate ingredientele de aluat până obţii o compoziţie netedă, care nu se lipește de mâini. Învelește-l într-o folie și lasă-l la rece câteva ore.
 
2.Dă pe răzătoare dovleacul și pune-l într-o tigaie adâncă, împreună cu zahărul și scorţișoara. Amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.
 
3.Pune nuca într-o tavă și dă-o la cuptor câteva minute, dar nu foarte mult (să nu se amărască la gust). Adaug-o în compoziţia finală de dovleac.
 
4.Întinde două foi din aluat după forma tăvii de copt. Așaz-o pe una din ele în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă marginile în afară.
 
5.Toarnă umplutura dulce și aromată, nivelează cu atenţie și așază deasupra cea de-a doua foaie întinsă. Înţeapă deasupra din loc în loc și dă la cuptor 35-45 de minute.
 
6.Când este gata, lasă placinta cu dovleac să se răcorească, porţioneaz-o și abia apoi pudreaz-o cu zahăr. Servește-o apoi celor dragi!

Prajitura aromata cu dovleac

Poza principala

placinta_cu_dovleac_si_nuca_mica.jpg

    500 g făină
    1 ou
    50 ml ulei
    1 linguriţă cu oțet
    200 ml apă minerală
Pentru umplutură
    1 kg dovleac
    200 g zahăr
    200 g miez de nucă
    1 linguriţă cu scorţişoară
Pentru pudrat
    zahăr pudră

Plăcinta cu dovleac și nucă îţi aduce gustul toamnei în farfurie.
Numar de portii
10
Facebook Comments

iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE