PLACINTA CU DOVLEAC SI STAFIDE

1.Cureti dovleacul de coaja, il dai prin razatoarea mare si il lasi sa se surga de zeama.
2.Il pui intr-un castron si il amesteci cu 5 linguri zahar, scortisoara, stafidele si zaharul vanilat.
3.Macini biscuitii in masina de tocat.
4.Ungi cu margarina, in strat gros, o tava cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm.
5.Presari biscuitii, iar deasupra pui dovleacul, in strat uniform.
6.Separi albusurile de galbenusuri.
7.Bati spumă tare albusurile cu zeama de lamaie, apoi adaugi zaharul ramas si bati in continuare.
8.Incorporezi treptat galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor, de jos in sus.
9.Intinzi deasupra dovleacului compozitia pentru blat.
10.Dai prajitura la cuptor pentru 30 minute, la foc mijlociu.
11.Dupa ce s-a racit, o rastorni pe planseta si o tai in bucati.
1,5 kg dovleac
-400 g zahar
-100 g unt (margarina) pentru uns tava
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita scortisoara
-500 g biscuiti
-6 oua
-150 g faina
-½ plic de copt
-1 lingurita zeama de lamaie
-1 plic zahar vanilat
– 150 g stafide.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

VEVERITA

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE