Uncategorized

Plăcintă cu dovlecei şi feta

1. Spală bine dovleceii şi taie-i cuburi. Toacă ceapa și prazul şi pune-le la înăbuşit în ulei încins. Când s-au înmuiat (ai grijă să nu se prăjească!), adaugă dovleceii şi lasă un minut, două la foc iute, amestecând. 

2. Lasă să se răcească dovleceii, apoi amestecă-i cu brânza tăiată cuburi, ouăle bătute şi smântâna. Potriveşte de sare şi piper după gust.

3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Întinde, pe rând, cele două de aluat foitaj. Pune pe fiecare umplutură, rulează şi lipeşte capetele, apoi transferă-le în tavă. 

4. Unde cu ou bătut şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute, până se rumenesc frumos. Lasă-le să se răcorească puţin, apoi taie şi serveşte. Sunt la fel de bune calde şi reci.

 

Sfat. Poţi folosi orice fel de brânză sărată ai în casă, plăcinta asta fiind o soluţie pentru un fel principal preparat din „ce mai ai prin frigider“.

 

Tartă cu pere și gorgonzola

Poza principala

placinta_mica.jpg

1 aluat foitaj

2-3 dovlecei

300 g brânză telemea sau feta

3 ouă + 1 ou pentru uns foitajul

1-2 linguri cu smântână

1 ceapă

1 fir de praz

ulei

sare

piper

 

Tartă cu roșii

Un preparat spornic și foarte apetisant.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE