Plăcintă cu legume și brânză

1.Spală dovleceii şi vânăta, taie-le felii pe lungime şi prăjeşte-le în puţin ulei, apoi adaugă usturoiul zdrobit, sare şi piper.

2.Curăţă spanacul, opăreşte-l pentru cinci minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-l. Feliază şi mozzarella.

3.Încinge bine cuptorul (la 210º C). Aşază aluatul într-o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament şi pune deasupra legumele în straturi, având grijă ca în mijloc să fie mozzarela.

4.Acoperă umplutura cu marginile aluatului și presează ușor să se lipească. Bate oul şi unge aluatul cu el, apoi cu un cuţit crestează aluatul.

5.Dă la cuptor pentru 30 de minute, până se rumeneşte frumos.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Poţi adăuga şi ciuperci, iar mozzarella o poţi înlocui cu brânză de capră.

 

Ștrudel cu piept de pui

Poza principala

placinta_legume_mica.jpg

300 de aluat de plăcintă

3 dovlecei

1 vânătă

300 spanac

150 mozzarella

1 ou

2 căţei de usturoi

Ulei

Piper

Sare

 

Ştrudel cu varză şi cârnaţi

Această plăcintă cu legume şi brânză va fi savurată şi de cei care preferă mâncărurile cu carne. Pur şi simplu e savuroasă şi ţi se topeşte în gură!
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE