De post Retete Uncategorized

Placinta cu mere de post

1. Pune într-un castron mare toate ingredientele pentru aluat, în ordinea menţionată. Făina adaug-o treptat, astfel încât să obţii un aluat potrivit de moale.

2. Împarte aluatul și întinde două foi. Așaza în tavă prima foaie, presara 1-2 linguri cu griș, apoi merele date pe răzătoarea mai mică.

3. Intinde usor, presara zahărul, cât mai uniform, apoi scorţișoara și acopera cu cealaltă foaie de aluat.

4. Presara zahăr tos, adauga câteva felii de măr foarte subţiri și da la cuptorul încins. Lasa placinta cu mere la foc potrivit 30-35 de minute, până se aurește.

 

Prăjitură țărănească cu mere

Poza principala

placinta_mica.jpg

1 cană ulei

1 cană apă caldă

1 vârf de cuţit sare

1 linguriță cu bicarbonat stins în suc de lămâie

500 g făină

griş

 

pentru umplutură:

500 g mere acrişoare

300 g zahăr

1 linguriță cu scorţişoară

 Cornulete de post

O bunătate de placinta cu mere de post! Uşoară, nici foarte dulce, nici prea grea, aromată şi, calităţi de nepreţuit, ieftină şi uşor de făcut.
Numar de portii
8
Calorii
250
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE