Uncategorized

Plăcintă cu praz şi brânză sărată

1. Călește prazul în ulei. Freacă drojdia cu puţin zahăr. Adaugă o lingură cu făină, uleiul și puţină apă călduţă. 

2. Lasă la crescut. Într-un castron, cerne făina. Adaugă drojdia dospită, sarea și, treptat, restul de apă călduţă. 

3. Frământă energic. Acoperă și lasă aluatul să dospească. Întinde apoi foi subțiri. 

4. Unge-le pe rând cu amestecul de brânza rasă, smântână și praz și rulează cu atenție. 

5. Așază ruloul în spirală și aplatizează-l ușor.. Rumenește plăcintele în ulei încins ți scoate-le pe un șervet de hârtie.

 

Placinta cu ton si spanac

Poza principala

placinta_mica.jpg

2 fire de praz

400 g brânză telemea sărată

4 linguri cu smântână

ulei

 

pentru aluat:

750 g făină

25 g drojdie

300 ml apă călduţă

25 ml ulei

1 linguriță cu sare

zahăr

 

Foietaj cu legume

Ce poate fi mai bun lângă un pahar cu bere sau cu vin decât o plăcintă?
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE