Placinta cu pui si praz

1. Puneti puiul intr-o oala impreuna cu morcovul, telina si o ceapa. Adaugati o frunza de dafin si turnati apa calda sa le acopere. Puneti capacul pe oala apoi, cand incepe sa fiarba, descoperiti si mai lasati la fiert inca 45 de minute, pana ce carnea se desprinde de pe os.

2. Scoateti puiul si puneti-l deoparte timp de 20 de minute. Puneti oala inapoi pe foc, la fiert, timp de o ora, pentru a scadea supa.

3. Imediat cum se raceste puiul suficient cat sa lucrati cu mana, indepartati carnea de pe oase si puneti oasele sa fiarba in supa.

4. Incalziti ulei intr-o alta oala si adaugati cealalta ceapa si prazul. Caliti timp de 5 minute, amestecand.

5. Adaugati baconul si mai prajiti 5 minute. Puneti amestecul in tava pentru placinta alaturi de carnea de pui, taiata cubulete.

6. In tigaia in care ati calit prazul, adaugati untul si faina si amestecati pana obtineti o pasta. 

7. Scoateti oasele din supa. Adaugati gradual 600ml supa de pui peste pasta din unt si faina. Lasati la fiert doua minute apoi adaugati smantana si  mustarul, cealalta frunza de dafin, cimbrul si asezonati. Turnati totul peste pui si praz in tava, amestecati bine apoi lasati la racit.

8. Puneti foaia de placinta deasupra amestecului si ungeti-o cu ou. 

9. Decupati cateva frunze din excesul de foaie si puneti-le deasupra pentru decor.

10. Setati cuptorul la 200 grade C. Coaceti timp de 30-40 de minute pana ce placinta se rumeneste.

Poza principala

rexfeatures_1292704fmica.jpg

1.5Kg carne de pui cu os
1 morcov, curatat si taiat
2 bucati de telina, taiate cubulete
2 cepe, tocate
2 frunze de dafin
1 lingura ulei de masline
2 bucati praz, taiate rondele
150g bacon afumat sau neafumat
60g unt
60g faina
3 linguri smantana, optional
1 lingura mustar
cateva crengute de cimbru
sare si piper negru proaspat macinat
375g foaie de placinta
putin ou batut
tava de placinta de circa 1.5-2 l

O mancarea la cuptor pentru iubitorii de pui.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE