Placinta de ciuperci

coca: se face un aluat de paine si se lasa la dospit Ciupercile daca sunt mari se tatie in cuburi potrivite iar daca sunt mici taiate in patru , se calesc cu putin ulei pana cand scade apa,apoi le lasati la racit. Intr-un castrun faceti umplutura :ciupercile cu mararul,oule,telemeaua si dupa gust condimente(piper,secretul gustului…etc) Intindeti din coca foi ca de placinta mai subtiri sau mai grosute fiecare dupa cum ii place sa serveasca,puneti din umplutura,rulati-le si bagati-le la cuptor pana se rumenesc. Inainte cu 10min de a scoate tava din cuptor ungeti placinta cu un albus (oprit de la umplutura)si puneti deasupra mac sau susan, dupa gust. Dupa ce ati scos tava din cuptor acoperiti-o 10-15 min cu un servet curat,apoi taiati felii si radeti cascaval deasupra pe fiecare si presarati putin marar. Pofta buna!!!

Coca:500-600 gr.faina alba 1/2 cubulet de drojdie un praf de sare 1/2 pahar de apa calduta umplutura: 1-1 1/2 kg ciuperci proaspete 300-400 gr telemea de vaci rasa 1 leg. marar 4-5 oua condimente dupa gust decor: 100 gr cascaval ras si marar

O placinta usoara de vara,si nu numai
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE