Placinta de somon si creveti

1. Turnati laptele intr-o tigaie adanca. Adaugati somonul si crevetii si lasati pe foc pana incep sa fiarba. Acoperiti tigaia, indepartati de pe foc si lasati deoparte timp de 5 minute. Scurgeti pestele, pastrand zeama si puneti-l pe baza tavii impreuna cu boabele de porumb. 

2. Topiti untul, adaugati faina si gatiti la foc moderat timp de 1-2 minute, apoi treptat adaugati zeama de la peste. Adaugati si vinul. Puneti ciupercile si fierbeti in continuare timp de 2-3 minute. Asezonati sosul si adaugati mararul. Turnati sosul peste peste si lasati la racit.

3. Puneti foaia de placinta deasupra si faceti doua goluri in aluat pentru a permite aburului sa iasa cand gatiti.

Poza principala

rexfeatures_568000fmica.jpg

450ml lapte
500g file de somon, cubulete
200-250g creveti
198g conserva boabe porumb dulce
50g unt
50g faina
150ml vin alb
150g ciuperci, taiate in jumatate
sare si piper negru proaspat macinat
2 lingurite marar proaspat, tocat
500g foi de placinta
ou batut pentru glazura
1 vas de yena

Ideala pentru un pranz consistent.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE