Plăcintă grecească

1. Călește ceapa tocată mărunt într-o lingură cu ulei încins. După două minute, adaugă spanacul curăţat și opărit și ţine pe foc până se înmoaie. Ia de pe flacără, sărează și piperează.

2. Separat, rade brânza, adaugă ouăle bătute și smântâna, mărarul tocat mărunt.

3. Când spanacul s-a răcit, încorporează amestecul de brânză și ouă.

4. Întinde o foaie de aluat și așaz-o pe tava de cuptor. Înţeap-o din loc în loc cu furculiţa.

5. Toarnă amestecul de spanac și brânză, rade deasupra cașcavalul afumat și acoperă cu cealaltă foaie.

6. Taie plăcinta în pătrate potrivite, unge-o cu un amestec de lapte bătut și ou și dă la cuptorul încins, până când capătă o culoare arămie și s-au copt foile.

 

Plăcintă creață cu legume

Poza principala

placinta_greceasca_mica.jpg

400 g aluat fraged

pentru umplutură:

1 kg spanac proaspăt

1 ceapa

200 g brânză feta

100 g mozzarella

3 ouă

3 linguri cu smântână

50 g cașcaval afumat

lapte bătut

mărar

ulei

sare

piper

 

Plăcintă cu dovleac și nucă

Când ți-e dor de mare, îți recomandăm această plăcintă de pe melaguri grecești.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE