Uncategorized

Plante și alimente care taie greaţa

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
După o masă copioasă apare indigestia şi se instalează senzaţia de vomă, de care scăpăm dacă avem prin preajmă câteva remedii naturale.
plante.jpg

Ideal este să evităm astfel de momente, dar cum idealul nu este întotdeauna realizabil, natura ştie să aibă ac de cojocul efectelor neplăcute ale indigestiei ocazionale. Atenţie: dacă greaţa, vărsăturile şi lipsa poftei de mâncare persistă îngrijorător şi pare că s-au instalat în mod inexplicabil, o vizită la medicul tău de familie sau la un doctor generalist este indicată, pentru ca indigestia să nu fie cumva o manifestare a unei afecţiuni cronice.

 

Ghimbirul îndepărtează cu succes episoadele de greaţă şi stările de vomă. Ţine în gură, sub limbă, o bucăţică de ghimbir şi vei simţi, în scurt timp, că ai stomacul mult mai uşor. Pentru stimularea digestiei, amestecă 7g de rădăcină de ghimbir cu câte 14g de albastrele, frunze de zmeur, turiţă mare, frunză de păpădie şi pelin,  Pune-le într-un litru de apă rece, fierbe şi apoi lasă la foc mic încă un sfert de oră. Licoarea obţinută combate gastrita şi dispepsia.

 

Biscuiți cu ghimbir

 

Ananasul are efect antiacid, calmează arsurile la stomac şi combate constipaţia. Fructul se va consuma doar bine copt şi niciodată pe stomacul gol, altminteri efectul său asupra digestiei poate fi contrar celui aşteptat. Copiilor mici şi femeilor însărcinate nu le este recomandat (în cazul celor din urmă, dacă ananasul nu este copt bine, poate provoca avort spontan)

 

Salată de ton și ananas

 

Menta, sub formă de infuzie, e un excelent antiinflamator şi înlătură durerile şi crampele stomacale. Eficiente sunt şi pastilele sau bomboanele care conţin ulei natural de mentă. Cura cu ceai de mentă nu e indicat să depăşească cinci zile consecutive.

 

Sos de menta

 

Genţianele îţi redau pofta de mâncare, ajută bunei funcţionări a bilei, tratează tulburările digestive, iar cea albastră este renumită pentru efectul ei benefic în cazurile de gastrita acidă. Genţiana stimulează papilele responsabile de gustul amar, declanşând salivaţia şi încurajând producerea de acid gastric. Dacă te ştii cu probleme digestive, ia genţiană (2-5 picături de tinctură într-un pahar cu apă) înainte de mese, timp de câteva săptămâni, iar în cazul unei mese copioase poţi să iei şi după ce ai mâncat.  

 

Atenție!

După un episod de indigestie, evită să consumi ouă, mezeluri, smântână, cafea, alcool, ciocolată şi prăjeli.

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE