Uncategorized

Plante pentru femei

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
De când lumea, femeile au avut multe de îndurat când a venit vorba de zona genitală. S-au găsit însă leacuri pe măsură!
plante_pt_femei.jpg

Sânii, uterul şi ovarele sunt zone delicate, care cauzează mari neplăceri din adolescenţă până la maturitatea târzie. Natura vine în ajutor şi-ţi pune la-ndemână câte un remediu pentru fiecare din problemele femeieşti.

 

Lemn-dulce (foto) pentru o menopauză uşoară

O sursă inegalabilă de fitoestrogen, hormon similar celui secretat de ovare, lemnul-dulce alungă problemele hormonale la fel de eficient precum pastilele, fără a avea însă efectele lor secundare. Este eficient contra simptomelor din pragul menopauzei, precum bufeuri, insomnii, irascibilitate, lipsa lubrifierii vaginale.

►Se administrează de trei ori pe zi, vreme de trei săptămâni, câte o linguriţă cu tinctură diluată într-o jumătate de pahar cu apă. După o săptămână de pauză, cura se reia.

 

Prajitura de portocale cu dulceata

 

Creţişoara te scapă de hemoragii

Planta femeilor, cum este numită, tratează infertilitatea şi afecţiuni precum fibroamele uterine ori chisturile ovariene. Creţişoara însă s-a dovedit un remediu excepţional pentru femeile care suferă de menstruaţii abundente sau hemoragii uterine cauzate de instalarea menopauzei.

►Se iau zilnic trei linguriţe cu pulbere de creţişoară, iar în cazuri grave, doza ajunge la şase linguriţe, dar nu mai mult de 3-4 zile.

 

Minibudinci de legume

 

Salvia, de ajutor în vaginită

Multe femei întâmpină măcar o dată-n viaţă scurgeri vaginale abundente. Dacă nu sunt cauzate de o boală cu transmitere sexuală, se tratează cu plante. Salvia şi muşeţelul fac echipă bună împotriva lor! 

►Băile de şezut sau spălăturile vaginale cu infuzie din salvie şi muşeţel (câte o linguriţă la 100 ml de apă) au proprietăţi antiseptice şi calmante.

 

Cotlete de porc in sos cremos de salvie

 

Brânca-ursului face copii

Este un duşman de temut al infertilităţii instalate din cauze hormonale. Are efect afrodiziac şi de stimulare hormonală atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

►Se ia o linguriţă cu tinctură de brânca-ursului de patru ori pe zi. În caz de frigiditate, ia o linguriţă cu tinctură cu o jumătate de oră înainte de actul sexual. Previne instalarea prematură a menopauzei şi te ajută să rămâi însărcinată!

 

Musaca de vinete şi cartofi

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE