Uncategorized

Plasticul din ambalajul alimentelor dauneaza sanatatii

Text
eCuisine
Sursa
The Telegraph
Foto
Shutterstock
De cate ori mergi la cumparaturi petreci mult timp intrebadu-te daca anumite alimente sutn bune pentru sanatatea ta.
plastic.jpg

Dar cat timp petreci intrebandu-te daca ambalajul este bun pentru sanatatea ta?

Multe ambalaje din plastic si nu numai contin chimicale daunatoare. Un studiu al Breast Cancer Funs si Silent Spring Institute, o organizatie de mediu, arata ca voluntarii participanti au inregistrat o scadere dramatica a cantitatii de chimicale detectate in urina, cu pana la 66%, atunci cand au urmat o dieta de trei zile de mancare proaspata, adica fara alimente ambalate.

Cercetatorii s-au axat asupra continutului de DEHP si bisfenol A, care se gasesc in plastic si cutii metalice de conserve. Acestea pot fi absorbite de mancare din interior apoi consumate, provocand urmari daunatoare asupra sanatatii copiilor.

Desi alte studii anterioare au relationat atat bisfenolul A, cat si DEHP-ul cu o varietate de ingrijorari de sanatate de la dereglarea dezvoltarii normale a creierului la fetus pana la un risc crescut de infertilitate, boli de inima si cancer, a ramas o dezbatere aprinsa in comunitate stiintifica referitoare la nivelul necesar de expunere la acesti compusi pentru a cauza daune sanatatii, dar si referitoare la intrebarea daca acesti compusi rezista suficient in organism pentru a cauza reactii adverse.

„Exista ingrijorari pentru sanatate privind aceste chimicale, iar, in timp ce implicatiile asupra sanatatii continua sa fie dezbatute, exista oportunitatea pentru consumatori sa-si reduca expunerea prin anumite decizii”, spune autorul principal al studiului.

Printre aceste decizii se numara evitarea alimentelor ambalate, prepararea mancarii acasa, depozitarea resturilor de mancare gatita in containere de sticla, nu in plastic.

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE