Uncategorized

Ponturi simple pentru cartofi gustosi

Sursa
Revista Bucataria de Azi
Foto
Shutterstock
In cele cinci secole de cand a fost adus pe continentul european din America de Sud de catre conchistadori, cartoful a devenit a patra sursa de hrana de pe Pamant, dupa grau, orez si porumb.
cartofi.jpg

Iata cateva ponturi pentru preparea lor:

✔ Fierbe cartofii la foc potrivit. Daca focul este prea iute, se vor sfarama la suprafata si vor ramane cruzi in mijloc.

✔ Cartofii fierti in coaja nu se sfarama daca ii ungi inainte cu ulei in care ai dizolvat un varf de cutit de sare.

✔ Bulionul se adauga in mancare dupa ce au fiert cartofii. Altfel, raman tari.

✔ Adauga in apa in care fierbi cartofii o lingurita cu zeama de lamaie si doua cu zahar. Cartofii vor ramane foarte albi.

✔ Putin marar verde sau 3-4 catei de usturoi adaugati in apa in care fierb vor face cartofii mult mai gustosi si foarte aromati.

Cum se depoziteaza

Asaza-i in cutie, intr-o incapere bine ventilata, care sa le permita sa respire. Printre ei, pune cate un mar, pentru ca acesta incetineste procesul de incoltire.

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE