- Puneți într-un vas apă cu sare la fiert și când începe să clocotească, adăugați orezul.
- Gătiți-l după instrucțiunile de pe ambalaj.
- Scurgeți orezul într-o sită, puneți-l înapoi într-o cratiță și acoperiți-l cu o folie să se păstreze cald până îl folosiți.
- Tăiați fileul de porc în jumătate apoi tăiai-l în cuburi de 2 cm.
- Curățați ceapa roșie și tăiați-o în jumătate, apoi în cuburi de 2 cm.
- Tăiați ardeiul gras în jumătate, curățați-l de semințe și apoi în cuburi.
- Curățați ghimbirul și usturoiul și tocați-le fin.
- Tăiați ardeiul iute în felii subțiri.
- Rupeți frunzele de coriandru și puneți-le deoparte.
- Tocați mărunt tulpinile de coriandru.
- Preîncălziți o tigaie de tip wok iar când s-a încins foarte foarte bine adăugați 1-2 linguri ulei de arahide și rotiți-l în tigaie.
- Adăugați carnea de porc și condimentul 5 mirodenii, apoi amestecați-le în tigaie.
- Mențineți pe foc până devin brune apoi transferați-le într-un bol.
- Ștergeți tigaie și plasați-o din nou pe sursa de foc.
- Când s-a încins bine turnați 2-3 linguri ulei de arahide și adăugați toate ingredientele tocate.
- Agitați totul în tigaie și mențineți pe foc pentru 2-3 minute.
- Adăugați făina de porumb cu 2 linguri de sos de soia.
- Lăsați pe foc 30 de secunde apoi adăugați ananasul împreună cu siropul, carnea de porc și încă puțin sos de soia.
- Desfaceți o bucățică de carne să verificați dacă este pătrunsă și luați tigaia de pe foc.
- Păstrați sosul pentru încă câteva minute cât mai scade puțin.
- Împărțiți orezul pe două farfurii, adăugați carne de porc, legumele și deasupra turnați sosul.
- La final presărați semințele de susan și frunzele de coriandru.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- sare
- piper măcinat
- 200 g orez basmati
- 200 g file de porc
- 1 ceapă roșie mică
- 1 ardei gras roșu sau galben
- 1 rădăcină proaspătă de ghimbir, mărimea degetului mare
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ardei iute proaspăt
- 1 legătură coriandru proaspăt
- ulei de arahide
- 1 linguriță cu vârf condimente ”five spices ”
- 1 linguriță făină de porumb
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 conservă ananas bucăți ( 227 grame )
- 2 linguri oțet balsamic
- 1/2 salată obișnuită
- 2 lingurițe semințe de susan
Porc in stil asiatic după rețeta maestrului bucătar, Jamie Oliver.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu