Postul – detoxificarea de primavara

Text
Andreea Cohut
Sursa
Revista FEMEIA.
Il tii de cand te stii. Pare ca dureaza o vesnicie, dar asta nu te-mpiedica sa ramai de neclintit in fata poftelor care nu-ti dau pace de saptamani bune. Merita efortul? Cu siguranta, daca alegi un meniu prielnic nu doar pentru suflet, ci si pentru sanatate si silueta!
tug_of_war.jpg

Pentru ca finele celor sapte saptamani de post sa te gaseasca 100% invingatoare – mai buna sufleteste, se-ntelege! dar si mai sanatoasa si… cu un numar in minus la imbracaminte, ai nevoie, pe langa vointa, de un meniu complex si hranitor. Daca e post, sa fie si bucate pentru sanatate!

Afara cu toxinele!

Scopul numarul unu? Fara doar si poate, eliminarea toxinelor! Un prilej mai nimerit de revigorare si detoxificare decat postul de primavara nici ca poti gasi!

Primul pas, iti place sau ba, vine de la sine: ai interzis la cea mai importanta categorie de alimente care intoxica organismul – produsele de origine animala si mai ales derivatele lor (salam, parizer, pateu,
crenwursti, branza topita si altele asemenea).

Pasul doi? O dieta purificatoare, de ajutor stomacului, ficatului, colonului si odata cu ele, intregului organism. Si tu ai nevoie de detoxifiere. Nu stii, nu simti si nu se vede, dar corpul tau acumuleaza toxine zi de zi. Chiar daca nu pot fi detectate printr-o simpla analiza, isi fac simtita prezenta in timp. Semnele sunt lesne de observat: imunitate scazuta, oboseala, constipatie, dureri de cap, alergii. Toate pot fi invinse printr-o alimentatie sanatoasa!

Sa nu uitam de vitamine!

Interzise in post, carnea, oale si laptele fac parte din meniul nostru de baza in restul anului. E lesne de-nteles ca eliminarea lor brusca din dieta se poate solda cu unele carente… Ca sa nu-ti pui sanatatea pe butuci, adapteaza-ti meniul asa incat sa beneficiezi de toti nutrientii, inclusiv de vitamina B12.

Esti mereu obosita, ai palpitatii sau stari de lesin, te concentrezi greu? Poate fi de vina o carenta de vitamina B12, frecventa in cazul vegetarienilor si a persoanelor care tin post pentru ca este continuta aproape exclusiv de produsele de origine animala. Un supliment din aceasta vitamina este binevenit cand postesti.

Afla aici care sunt alimentele care iti ofera necesarul de vitamina B12 si calciu!

Facebook Comments

Taguri

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE