Uncategorized

Prăjitură cu prune

1.Macină grâu în râșniţa de cafea și presară un vârf de cuţit cu sare. Amestecă bine. Fărâmiţează drojdia și pune-o în mijlocul făinii.
 
2.Dizolvă drojdia cu 125 ml de apă călduţă. Amestecă ușor, pune uleiul și mierea, deasupra rade untul și frământă repede un aluat omogen.
 
3.Acoperă cu un șervet curat de bucătărie și lasă la loc călduţ 30 de minute ca să crească. În acest timp, spală prunele, taie-le în jumătăţi și scoate-le sâmburii. Presară scorţișoară pe ele. 

Placinta cu prune

4.Frământă aluatul încă o dată și întinde o foaie după mărimea tăvii de copt. Unge forma, așază aluatul, înţeapă-l din loc în loc și așază jumătăţile de prune una lângă alta.
 
5.Dă prajitura cu prune la cuptorul încins și fă testul scobitorii (să iasă curată din aluat). Taie după ce s-a răcit. Pentru un plus de gust, presară deasupra prunelor nucă măcinată și abia apoi bagă prăjitura cu prune la cuptor.

Poza principala

prajitura_cu_prune_mica.jpg

1 kg prune
100 g nuci
600 g grâu
125 ml apă
1 cutie cu drojdie
2 linguri cu ulei
3 linguri cu unt
2 linguri cu miere
1 linguriţă cu scorţişoară
sare

Prăjitura cu prune este un desert simplu de făcut, gustos și aromat.
Numar de portii
16
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE