Prăjitură Albă ca zăpada cu crema de vanilie

1.Amestecă toate ingredientele pentru foi și împarte compoziția în patru bucăți. Întinde tot atâtea foi și coace-le pe dosul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt.

2.Pentru crema de vanilie, amestecă zahărul cu făina și ouăle. Toarnă treptat laptele înfierbântat în care ai pus un strop de sare, amestecă, apoi pune la bain-marie sau pe foc mic. Fiebe până ce se întărește.

3.Dă deoparte și toarnă două linguri cu zeamă de lămâie și lasă să se răcească. Când s-a răcit, adaugă untul moale (nu topit), esența de vanilie, frișca bătută spumă și amestecă.

4.Umple foile cu crema și presară deasupra ornamente din ciocolată. Da aceasta prajitura alba ca zapada cu crema de vanilie la rece si savureaza-o cu intreaga familie.

 

Bomboane cu ovăz și fructe uscate

Poza principala

praji_alba_mica.jpg

Pentru foi:

400 g făină

100 g unt

3 linguri cu zahăr

5 linguri cu lapte

1 ou

1 linguriță cu amoniac

 

 

Pentru cremă:

200 g zahăr

500 ml lapte

1 pachet de unt

3 ouă

3 linguri cu făină

1 fiolă cu esență de vanilie

200 ml smântână de frișcă

zeamă de lămâie

sare

 

Prăjitura cu cremă de vanilie și frișcă

Pentru cei mai draguti pitici, pregateste prajitura Albă ca zăpada cu crema de vanilie, cremoasa, delicata si buna de ti se topeste in gura!
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE