Prăjitură crocantă cu mac

1. Amestecă ingredientele pentru aluat până obţii un aluat ca nişte firimituri mai mari. Jumătate din cantitate, întinde-o şi preseaz-o într-o tavă de tartă unsă cu unt.

2. Prepară budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind laptele şi zahărul. Adaugă macul, amestecă şi lasă-l să se răcorească.

3. Scurge fructele de suc şi adaugă-le în crema răcită. Bate albuşul cu zahărul vanilat şi adaugă-l şi pe el în cremă.

4. Întinde crema pe blatul din tavă, împrăştie deasupra firimiturile de aluat rămase şi dă prajitura cu mac la cuptorul încins la foc mic pentru 20 de minute.

5. Bate zahărul cu zeama de lămâie şi decorează prăjitura cu mac când e rece.

 

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Prăjitură cu cremă de lămâie și glazura de ciocolată

Poza principala

praji_mici.jpg

Pentru aluat

250 g făină

150 g unt

120 g zahăr tos

1 plic cu zahăr vanilat

1 gălbenuş

 

Pentru umplutură

2 plicuri cu budincă de vanilie

1 plic cu zahăr vanilat

750 ml lapte

300 g mac (dat prin mojar, să fie seminţele sparte un pic)

150 g zahăr

1 conservă cu fructe exotice

1 albuş

 

Pentru glazură

100 g zahăr

 

2 linguri cu zeamă de lămâie

 

Prăjitură Albă ca zăpada cu crema de vanilie

O prajitura delicioasă. Şi… calmantă. Pentru că de la atâta mac nu poţi decât să te simţi liniştit şi fericit.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE