Prăjitura cu cocă rasă și gem

1. Freacă ouăle cu zahărul până ce acesta se topește. Toarnă încet uleiul, aroma, praful de copt cernut împreună cu făina și sarea și amestecă până se formează un aluat cu o consistență mai tare.

2. Oprește o treime din aluat, iar pe restul întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra unge-l cu gemul preferat (de prune, cireșe, vișine, gutui).

3. Rade deasupra aluatul rece și dă la cuptorul încins pentru 45-60 de minute, la foc mic.

4. Taie și servește după ce prăjitura cu gem si aluat razuit s-a răcit.

 

Cornuri cu gem

Poza principala

praji_mica.jpg

800 g făină

400 g gem 

3 ouă

1 cană cu zahăr

1 cană cu ulei

2 lingurițe esență de vanilie

1 pliculeț cu praf de copt

1/2 linguriță rasă cu sare

 

Prăjitură cu prune şi nuci

Ușor de pregătit celor dragi, economică și spornică, prăjitura cu aluat ras este o bucurie pentru toti ai casei.
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE