Uncategorized

Prăjitură cu cremă de ciocolată

1.Pune pe foc mic smântâna împreună cu zahărul și untul. Când s-a încălzit, adaugă cacaua cernută, amestecă și ia de pe foc atunci când începe să fiarbă. Încorporează apoi ciocolata dată pe răzătoare și amestecă până obții o cremă fină.

2.Bate albușurile cu jumătate din cantitate de zahăr, iar gălbenușurile cu restul de zahăr. Amestecă cele două compoziții. Combină făinurile cu cacaua neagră cernută și încorporează amestecul în cel de ouă și zahăr.Toarnă deasupra uleiul și amestecă repede până compoziția devine lucioasă. Toarnă într-o tavă tapetată și coace prajitura la foc mic 35-35 de minute sau până scobitoarea-test iese curată. Lasă apoi să se răcească.

3.Bate bine crema de ciocolată. Pune jumătate din ea peste blatul răcit, deasupra pune cireșele și acoperă cu restul de cremă. Deasupra ornează cu fâșii de ciocolată (folosește pentru acestea aparatul de curățat legume) și dă tava cu prăjitură cu cremă de ciocolată la frigider. Taie înainte de a servi.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Ruladă cu frișcă

Poza principala

prajitura_crema_mica.jpg

6 albușuri

3 gălbenușuri

180 g zahăr tos

70 g făină (tip 550)

40 g făină integrală

50 g cacao neagră

75 ml ulei vegetal

 

Pentru crema de ciocolată:

320 ml smântână pentru frișcă

125 g zahăr

70 g unt gras

90 g cacao

190 g ciocolată menaj

125 g cireșe (din compot, vișinată de casa)

ciocolată pentru decor

 

Prajitura cu ciocolata si ghimbir

Pregătește de sărbători o delicioasă prăjitură cu cremă de ciocolată, rafinată și pofticioasă pentru toți cei dragi.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE