Prăjitură cu cremă de rom

1. Pentru aluat, bate bine ouăle cu untul și zahărul. Adaugă amestecul de făină cernută, praf de copt și nucile măcinate.

2. Bate albușurile spumă și încorporează-le în aluat împreună cu cacaua cernută. Unge cu grăsime o tavă de copt (25 x 35 cm) și tapeteaz-o cu hârtie de copt. 

3. Toarnă compoziția pentru blat și coace la foc popotriit pentru 15-20 de minute. După ce blatul s-a copt, lasă-l să se răcorească puțin și scoate-l din formă și așază-l pe un grătar.

4. Pentru crema de rom, amestecă nucile cu romul, vanilia și zahărul pudră. Unge blatul cu această cremă.

5. Pentru crema de cacao, amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul și cacaua cernută până obții o compoziție cremoasă. Toarn-o peste crema de rom și nivelează cu o spatulă.

6. Topește la baie de aburi ciocolata și încorporează apoi untul. Amestecă bine și toarn-o deasupra prăjiturii cu cremă de rom. Nivelează ușor. Lasă aceasta prajitura cu crema de rom măcar două ore prăjitura înainte de a o tăia. 

Prajitura de biscuiti

Omuleti de turta dulce

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Prăjitură de foi cu gem și nucă

Poza principala

praji_rom_mica.jpg

Pentru blat:

150 g unt topit

150 g zahăr pudră 

4 ouă

120 g nuci măcinate

1 linguriță cu praf de copt

70 g făină

20 g cacao

 

Pentru crema de rom

200 g nuci măcinate

150 ml rom

60 g zahăr pudră

1 pachet de zahăr vanilat

 

Pentru crema de cacao:

250 g unt

100 g zahăr pudră

50 g cacao

 

Pentru decorare:

200 g ciocolată (cu lapte neagră)

1 linguriță cu unt

 

Prajitura cu ciocolata si ghimbir

Cu blat pufos și aromă îmbietoare, prăjitura cu cremă de rom este un mic răsfăț pentru fiecare dintre noi.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE