Prăjitura cu cremă de vanilie și frișcă

1.Pentru foi, freacă spumă gălbenușurile cu un praf de sare, esența de vanilie și zahărul tos până obții o compoziție spumoasă și aerată. Toarnă treptat uleiul (ca la maioneză), apa și amestecă până când se dizolvă zahărul complet.

2.Cerne împreună făina și praful de copt și încorporează-le în crema de gălbenușuri. Toarnă compoziția în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și coace prajitura câteva minute, până scobitoarea-test iese curată din aluat. Scoate-le din tăvi și lasă-le pe un grătar să se răcească.

3.Pentru cremă, amestecă ouăle cu zahărul și pune apoi amidonul diluat cu puțin lapte rece. Pune restul de lapte la fiert împreună cu batonul de vanilie. Când acesta s-a înfierbântat, scoate batonul și toarnă laptele încet peste amestecul de ouă.

4.Amestecă și pune crema obținută pe foc, amestecând continuu și lasă până se îngroașă, apoi dă deoparte să se răcească. Bate frișca cu mixerul și jumătate din cantitate încorporeaz-o în cremă.

5.Pune crema de vanilie între blaturi și, după gust, presară boabe de struguri tăiate în jumătate. Ornează prăjitura cu frișcă și dă la rece pentru câteva ore. Taie prăjitura cu cremă de vanilie și frișcă cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și pune deasupra câte o jumătate de boabă de strugure.

 

Prăjitură cu cremă de rom

Poza principala

praji_mica.jpg

Pentru foi:

6 linguri cu făină

6 gălbenușuri

8 linguri cu ulei

8 linguri cu apă

6 linguri cu zahăr tos

1 pliculeț cu praf de copt

esență de vanilie

sare

 

pentru cremă:

500 ml lapte

80 g amidon

4 ouă

200 g zahăr

800 ml frișcă

1 baton de vanilie

struguri de masă

 

Prăjitura cu cocă rasă și gem

Ușoară, mai că ți se topește în gură, prăjitura cu cremă de vanilie și frișcă merită un loc în rețetarul tău.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE