Uncategorized

Prăjitură cu etaj

1.Caramelizează zahărul. Toarnă laptele fi erbinte, amestecând energic.
 
2.Încorporează gălbenușurile frecate cu amidonul și lasă pe foc, amestecând mereu, până capătă consistenţa unei smântâni.
 
3.Adaugă gelatina dizolvată în puţină apă rece. Lasă crema să se răcească. Adaugă treptat frișca și albușurile bătute spumă.
 
4.Fierbe 150 ml lapte cu zahărul. Adaugă laptele rămas și amestecat cu amidonul. Lasă pe foc până se îngroașă. Când s-a răcorit, încorporează untul frecat spumă cu esenţa de fistic.
 
5.Întinde pe prima foaie crema de caramel și acoperă cu cea de-a doua foaie. Șpriţează deasupra crema de fistic și acoperă cu ultima foaie. Lasă la rece până a doua zi, după care tai-o în dreptunghiuri.

Poza principala

prajitura_cu_etaj_mica.jpg

    1 pachet foaie de pandișpan
Pentru crema de fistic
    300 ml lapte
    3 linguri cu amidon
    150 g zahăr
    1 pachet unt
    1 esență de fistic
Pentru crema caramel
    10 linguri cu zahăr
    200 ml lapte
    250 ml frișcă lichidă
    3 ouă
    1 lingură cu amidon
    10 g gelatină

Prajitura cu etaj este un desert elegant, iar cremele de fistic și caramel îi dau o finețe aparte.
Numar de portii
8
Calorii
395
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE