Uncategorized

Prajitura cu etaj

Caramelizeaza zaharul. Toarna laptele fierbinte, amestecand energic. Incorporeaza galbenusurile frecate cu amidonul si lasa pe foc, amestecand mereu, pana capata consistenta unei smantani. Adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasa crema sa se raceasca. Adauga treptat frisca si albusurile batute spuma.

Fierbe 150 ml lapte cu zaharul. Adauga laptele ramas si amestecat cu amidonul. Lasa pe foc pana se ingroasa. Cand s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma cu esenta de fistic.

Intinde pe prima foaie crema de caramel si acopera cu cea de-a doua foaie. Spriteaza deasupra crema de fistic si acopera prajitura cu ultima foaie. Lasa aceasta prajitura cu etaj la rece pana a doua zi, dupa care tai-o in dreptunghiuri.

Prajitura de foi cu gem si nuca

Revista FEMEIA DE AZI

Poza principala

prajitura-cu-etaj400.jpg

1 pachet cu foi de pandispan

Pentru crema de fistic:
300 ml lapte
3 linguri cu amidon
150 g zahar
1 pachet cu unt
1 esenta de fistic

Pentru crema caramel:
10 linguri cu zahar
200 ml lapte
250 ml frisca
3 oua
1 lingura cu amidon alimentar sau faina
10 g gelatina

Pandispan cu dovleac si nuca

Fistic si caramel: o minunatie de prajitura cu etaj!
Numar de portii
8
Calorii
395
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE