Prăjitură cu foi

Freacă zahărul cu oul până se topește. Toarnă treptat uleiul și sucul de roșii. Încorporează amoniacul stins în zeamă de lămâie și făină până obţii un aluat potrivit de moale. Din aluatul astfel obţinut, coace cinci foi pe dosul tăvii de aragaz. Fierbe la foc mic laptele cu zahărul și grișul până se îngroașă. După ce s-a răcit, adaugă untul frecat cu zahărul pudră. Adaugă zeamă de lămâie și aromatizează cu puţină coajă de lămâie. Împarte crema în două părţi, iar într-una din ele încorporează nucile măcinate. Între foile coapte, întinde cremă de griș și de nucă. E bună de servit a doua zi.

Poza principala

prajitura_cu_foi_mica.jpg

    350 ml suc de roşii
    1 ou
    10 linguri cu zahăr
    15 linguri cu ulei
    1 linguriță cu amoniac
    1 linguriță cu zeamă de lămâie
    făină
Pentru cremă
    200 ml lapte
    3 linguri cu griş
    4 linguri cu zahăr
    100 g unt
    2 linguri cu zahăr pudră
    1/2 lămâie

Un desert delicios pe gustul celor mici.
Numar de portii
4
Facebook Comments

iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

  • nu este corecta reteta pentru crema!!! este foarte putin 200 ml lapte la crema pt 5 foi.
    TOTAL GRESIT !!!
    poate vrei sa repui totusi retyeta corect.
    ASTEPT.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE