Uncategorized

Prăjitura cu fructe de sezon

1. Pentru blat, freacă zahărul și ouăle apoi adaugă restul ingredientelor. Toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins pentru 20-30 de minute. Scoate din formă și lasă să se răcească.

2. Pentru cremă, pune pe foc laptele și zahărul și un praf de sare. Când s-a încălzit puțin, ia o treime și toarn-o ușor peste amestecul de gălbenușuri, făină, până obții o compoziție cremoasă și omogenă. 

3. După ce restul de lapte s-a înfierbântat bine, toarnă amestecul de făină și gălbenușuri, amestecând mereu să nu se lipească. Ține pe foc mic până dispare gustul de făină, este fină și plăcută la gust. Aromatizează cu vanilie după gust.

4. Toarnă crema peste blatul rece și așază deasupra fructe de sezon. Dă aceasta prajitura cu fructe de sezon la rece câteva ore înainte de a o servi celor dragi.

 

Retete De vara

Poza principala

praji_cu_fructe_mic.jpg

200-300 g fructe de sezon 

 

pentru blat:

125 g făină

100 g unt topit 

2 ouă

100 g zahăr

5 linguri cu lapte

1 pliculeț cu praf de copt

esență de vanilie

sare

 

pentru cremă:

5 gălbenușuri

500 ml lapte

120 g zahăr

75 g făină

esență de vanilie

 

Chec cu mure și zmeura

Prajitura cu fructe de sezon este ușoară, are gust fin și, cu siguranță, o poți încerca în orice anotimp.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE