Uncategorized

Prajitura cu fructe

1. Puneti toate fructele uscate intr-un bol si turnati ceaiul rece. Lasati-le sa se inmoaie pentru 10-15 minute.

2. Amestecati ingredientele uscate intr-un alt bol. Adaugati untul si amestecati pana ce compozitia este faramicioasa. Adaugati si zaharul si amestecati pana la omogenizare.

3. Scurgeti fructele si aruncati ceaiul. Adaugati fructele peste compozitia de aluat si amestecati.

4. Intr-un alt bol, amestecati laptele cu melasa. Adaugati-o compozitiei uscate si amestecati. Turnati compozitia intr-o tava  unsa cu unt si tapetata cu faina. Dati la cuptor si coaceti pentru 1 ora. Scoateti-o, acoperiti-o cu folie de aluminiu si mai dati-o la cuptor pentru 30 de minute. Prajitura este gata cand introducem o scobitoare in centrul ei, iar aceasta iese curata.

5. Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, turnati imediat coniacul peste ea. Lasati-o sa se raceasca complet inainte sa o scoateti din tava. Pentru a o pastra moale, infasurati-o in hartie de copt.

Poza principala

h_01039046_mica.jpg

80 g curmale
120 g stafide
30 g stafide negre
50 g cirese glasate, taiate pe jumatate
20 g coaja rasa de lamaie si portocale
250 ml ceai negru, racit
275 g faina de cozonac
5 g nucsoara + zahar vanilat
3 g praf de copt
150 g unt rece, taiat
150 g zahar brun
250 ml lapte
45 ml melasa
100 ml coniac (optional)

Iata o prajitura pufoasa si gustoasa, plina de fructe. Cel mai important: nu contine deloc oua.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE