De post Retete Uncategorized

Prăjitură cu gem de căpșune

1. Cerne făina și înglobează mierea, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, uleiul, un praf de sare, șofran și drojdia și zahărul dizolvate în apă caldă.

2. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de tare. Lasă-l să se odihnească aproximativ o oră.

3. Întinde din aluat două foi. Așază prima foaie într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Unge foaia cu dulceaţă și acoperă cu cealaltă foaie.

4. Întinde deasupra restul de dulceaţă și presară migdalele.Aluatul rămas pe margine, taie-l (rămășiţele de aluat se rad deasupra).

5. Coace la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.

 

Curiozitate. Originar din Orientul Mijlociu, șofranul este cel mai scump condiment din lume: pentru a obţine1 kg, trebuie recoltate cel puţin 100.000 de stigmate (partea superioară a pistilului, pe care se prinde și încolţește polenul).

 

Ștrudel cu brânză și cireșe

Poza principala

praji_mica.jpg

1 borcan gem de capşuni

250 g făină

3 linguri cu miere

25 g drojdie

1/2 linguriță cu şofran

1 lingură zahăr

5 linguri cu ulei

50 ml apă caldă

1/4 linguriță cu bicarbonat

1 linguriță cu zeamă de lămâie

fulgi de migdale

sare

 

Prăjitură cu brânză și gem de caise

O prăjitură deliciosă cu gem de căpșune numai bună pentru o zi de post.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE