Prăjitură cu gem de prune și răzătură

praji_mica_8

1. Amestecă drojdia cu jumătate din zahăr și laptele călduț. Lasă deoparte să crească.

2. Bate untul cu gălbenușurile și zahărul rămas. Treptat, adaugă făina cernută.

3. Întinde aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut marginile aluatului.

4. Sfărâmă turta dulce într-un castron, adaugă gemul de prune și romul, după gust. 

5. Separat, pregătește răzătura din toate igredientele. 

6. Pune umplutura peste aluat, nivelează ușor și presară deasupra răzătura. Coace prajitura cu gem de prune la foc mediu 25-30 de minute.

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Prăjitura cu cocă rasă și gem

Poza principala

praji_mica.jpg

15 g drojdie uscată

2 linguri cu zahăr pudră

50 ml lapte

100 g unt

1 ou + 3 gălbenușuri

250 g făină

 

Pentru umplutură:

100 g turtă dulce

400 g gem de prune

rom

 

Pentru răzătură

80 g unt

80 g făină

80 g zahăr tos

 

Prăjitură cu ciocolată și dovlecei

Pentru surpriza de la desert, alege să pregătești celor dragi rețeta de prăjitură cu gem de prune și răzătură.
Numar de portii
8-10



Comentarii

comentarii

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Articole recente

PUBLICITATE