Prajitura cu iaurt

Incalzesti untul si il bati impreuna cu 500 g de iaurt, ouale, zaharul si zaharul vanilinat, pana cand formezi o spuma. Adaugi grisul amestecat cu praful de copt. 

 

Pui un pergament pe fundul unei forme mici (25 x 25 cm) si ungi marginile cu ulei. Torni aluatul in forma si netezesti usor. Lasi la copt timp de 45 de minute, la 175°C. 

 Crema de iaurt cu frisca si afine

Pentru sirop, pui intr-o oala zahar, apa si zeama de lamaie, le lasi sa fiarba doua minute si le torni peste prajitura calda. Inainte de a servi, tai in mici bucati patrate sau triunghiulare si presari cu nuca de cocos.

 Prune caramelizate cu iaurt grecesc

Revista FEMEIA.

Poza principala

prajitura-cu-iaurt_400.jpg

500 g iaurt
4 oua
200 g zahar
1 pachet de zahar vanilinat
125 g unt
500 g gris
1 pachet de praf de copt
2 linguri de nuca de cocos fulgi

Pentru sirop:

zeama unei lamai 

125 g zahar
125 ml apa

Pentru aceasta reteta de prajitura cu iaurt, puteti folosi orice tip de iaurt preferati.
Numar de portii
6
Facebook Comments


cmanager

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE