Uncategorized

Prajitura cu lamaie

Se incinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o tava adanca de 16 cm x 6 cm sau o forma de cozonac de 1 kg, apoi se tapeteaza cu hartie de copt si se unge din nou.

Se bat toate ingredientele cu mixerul electric trei minute sau pana cand se obtine o compozitie omogena. Se pune aluatul cu lingura in tava pregatita si se lasa la cuptor circa 50 de minute.

Pentru sirop, se amesteca usor, la foc mic, sucul de lamaie cald, coaja rasa si zaharul pudra pana cand se dizolva zaharul.

Se scoate prajitura cu lamaie din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin in tava. Apoi, se fac multe gauri adanci cu un bat de frigaruie si se toarna siropul fierbinte. Se asteapta sa se raceasca complet si apoi se orneaza prajitura cu fasii de lamaie.

Prajitura din biscuiti

Budinca de miere si lamaie

Revista Marie Claire

Poza principala

praji_mica.jpg

110 g unt moale, plus extra pentru uns
180 g zahar fin
180 g faina de cozonac
4 linguri lapte
coaja rasa fin de la o lamaie
2 oua mari
1 praf de sare
Siropul de lamaie:
zeama de la 2 lamai
coaja de la o lamaie, taiata fasii subtiri
75 g zahar pudra

Iata o idee pentru o prajitura cu lamaie delicioasa si racoritoare.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE