Prăjitură cu mere şi sos de vanilie

1.Pentru foi, frământă un aluat din toate ingredientele până ce se întinde ușor cu sucitorul. Dacă e nevoie, adaugă 1-2 linguri cu smântână. Împarte aluatul în două și întinde două foi de mărimea tăvii de copt.
 
2.Dă merele curăţate pe răzătoare, stoarce-le și amestecă-le cu zahărul brun și Bourbon, scorţișoara și pesmetul (de preferat, din biscuiţi). Așază merele în tavă peste prima foaie întinsă și acoperă cu cealaltă foaie. Înţeapă din loc în loc prăjitură cu mere şi sos de vanilie cu furculiţa și dă la cuptorul încins până ce prăjitura devine aurie. Taie numai după ce s-a răcit.
 
3.Pentru sos, freacă gălbenușurile cu zahărul, iar smântâna dă-o într-un clocot cu laptele. După ce s-a răcorit, toarnă peste crema de gălbenușuri și amestecă, apoi pune compoziţia pe baie de aburi și las-o până ce se îngroașă puţin. Când e gata, dă-o deoparte și adaugă esenţa de vanilie. Servește prăjitura cu sos de vanilie după preferinţă.

Desert racoritor cu sos de vanilie

Poza principala

prajitura_cu_mere_si_sos_de_vanilie_mica.jpg

    700 g făină
    350 g unt (82% grăsime)
    5 linguri cu smântână grasă
    4 galbenusuri
    1 plic praf de copt
    3 linguri cu zahăr
    sare
Pentru umplutură
    3 kg mere dulci
    6 linguri cu zahăr brun
    2 plicuri zahăr Bourbon
    1 linguriță cu scorţişoară
    3 linguri cu pesmet
Pentru sos
    250 ml smântână dulce
    250 ml lapte
    3 galbenusuri
    2 linguri cu zahăr
    1 fiolă esenţă de vanilie

Prăjitură cu mere şi sos de vanilie nu e foarte complicat de preparat şi are un gust divin.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE